НОВИНИ

Лудогорец не допусна поражениe при гостуването на Истанбул Башакшехир

Лудогорец стартира участието си в група „С“ на Лига Европа с равенство 0:0 при гостуването си на турския вицешампион Истанбул Башакшехир. БНТ ви направи свидетели на двубоя с пряко предаване и разговор в студиото. Коментатор на футболната среща беше Ивайло Ангелов, а репортерът Тодор Георгиев осигури за зрителите на БНТ първите интервюта с играчи треньори след мача. Двубоят между Арсенал и Кьолн ще се проведе с час закъснение, но БНТ2 ще го излъчи на живо от 23:05 ч.

bnt avatar logo
от БТА
22:07, 14.09.2017
Чете се за: 01:00 мин.
У нас
лудогорец допусна поражениe гостуването истанбул башакшехир

Домакините започнаха по-силно и упражниха натиск в началото, като бяха близо до откриването на резултата в 11-ата минута, когато след центриране на капитана Емре Больозоглу от фаул от ляво оставеният непокрит централен бранител Александру Епуряну засече от 7 метра с глава, но край целта.

Лудогорец отвърна в следващата атака с хубав удар от 25 метра на Жоао Пауло, който премина малко над напречната греда. Малко по-късно след самостоятелен пробив през центъра Вандерсон излезе на стрелкова позиция в дъгата пред наказателното поле и шутира по тревата, но не затрудни Волкан Бабаджан.

Разградчани продължиха да действат солидно и да използват всяка възможност за контри, като до средата на полувремето Бабаджан на два пъти трябваше да се намесва решително след опасни удари на Жоао Пауло с глава и на Джоди Лукоки.

В 49-ата минута Еманюел Адебайор с пета изведе Емре сам срещу вратаря, но стражът на разградчани Хорхе Броун бързо излезе напред и скъси дистанцията, с което успя да блокира удара от десетина метра на капитана на Истанбул Башакшехир.

При последвалата контраатака Джоди Лукоки и Жоао Пауло останаха сами срещу един защитник в половината на съперника, като Лукоки изведе бразилския нападател сам в ляво, но той шутира много неточно от границата на пеналта.

След час игра несъсредоточена изява на Броун можеше да доведе до попадение за домакините. Опит за подаване на стража на Лудогорец беше пресечен от Жозе Марсио Мосоро в ляво в пеналта, но аржентинецът поправи грешката си като изби последвалия удар от малък ъгъл на халфа на съперника.

До края домакините натискаха, но така и не успяха да отправят сериозен удар към вратата на разградчани.

Повече подробности четете на спортния информационен сайт на БНТ http://sport.bnt.bg/ .

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЕС удължи санкциите срещу Русия заради намесата ѝ в Украйна с още 6 месеца
ЕС удължи санкциите срещу Русия заради намесата ѝ в Украйна с още 6 месеца
Стрелба по британски офицер в Канада
Стрелба по британски офицер в Канада