НОВИНИ

Лудогорец се наложи с 2:0 над Судува

Лудогорец се справи с литовския Судува с 2:0 в първия мач от плейофния кръг на турнира Лига Европа. Козмин Моци и Върджил Мисиджан вкараха головете за разградчани през второто полувреме. Втората среща е точно след седмица в Литва. Официален дебют на треньорския пост на шампионите направи Димитър Димитров-Херо, който в понеделник беше представен като заместник на Георги Дерменджиев.

bnt avatar logo
от БТА
00:02, 18.08.2017
Чете се за: 01:04 мин.
У нас
лудогорец наложи судува

През първото полувреме Лудогорец опита да бъде по-активен в предни позиции, но се сблъска със здравата и агресивна игра на литовците. На няколко пъти прехвърчаха искри при единоборствата и острите влизания на литовските играчи.

Домакините изпълниха пет корнера, които обаче не им донесоха нищо. Натанаел, Мисиджан и Вандерсон опитаха да затруднят вратаря Кардум с далечни удари, но не намериха целта. Най-чистото положение беше в 36-ата минута, когато Анисе се озова в добра позиция, но пропусна.
В 52-ата минута отново Анисе беше замесен в чудесна ситуация за гол, макар тя да стана след меле и рикошети. Ударът на мадагаскареца обаче мина над гредата. Минута по-късно след нахлуване на Дяков, топката стигна до Кешерю, но румънецът не успя да насочи топката при малкия ъгъл, който му се откри.

В 57-ата минута Мисиджан удари горната греда, след като Лукас Саша по диагонала от дясно изстреля истински снаряд. Мисиджан налетя на топката, но ударът му с коляно се отби в горната греда.

Натискът на Лудогорец се усилваше и в 62-ата минута централният защитник Козмин Моци откри резултата. Той остана на задна греда между двама играчи на Судува и с глава прати топката в мрежата след центриране на десния бек Сисиньо. Лудогорец съвсем закономерно стигна и до второ попадение, като негов автор стана Върджил Мисиджан. Той се разписа с мощен изстрел от 12 метра, след като преди това Клаудиу Кешерю стреля, а вратарят на Судува спаси с крак.

В 89-ата минута Жоао Пауло можеше да вкара трети гол. Бразилецът, който се появи на терена само минута по-рано, открадна топката от гостите, които не се ориентираха при тъч, но ударът на Жоао Пауло се отби в сглобката на гредите. Жоао Пауло имаше още една възможност за гол, но вратарят на Судува Иван Кардум този път спаси.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Каталунската полиция: Двамата арестувани не са шофьорите на вана
Каталунската полиция: Двамата арестувани не са шофьорите на вана
Атентат в сърцето на Барселона - какво знаем досега
Атентат в сърцето на Барселона - какво знаем досега