Американският дизайнер Върджил Абло представи за френската модна къща "Луи Вюитон" колекция, посветена на Майкъл Джексън.

© снимка: БТА / АРХИВ

Ревюто се очакваше с голям интерес в рамките на провеждащата се в Париж Седмица на мъжката мода. Тридесет и осем годишният Абло е първият афроамериканец, който ръководи творческия процес в престижна френска модна къща. Поканените на модното дефиле в градините на Тюйлери получиха в пощенските си кутии имитация на ръкавицата с диаманти на Краля на поп музиката.

За да изкаже голямата си почит към Джексън, Върджил Абло включи в мотивите на колекцията си знамето на родния щат на певеца - Индиана. Манекените дефилираха пред въображаема бръснарница на точно пресъздадена улица от Ню Йорк.

Доминиращият цвят беше сивият в най-различни варианти, докато моделите наблягаха на благородните материи като кашмира, вълната и агнешката кожа. Що се касае до облеклата и аксесоарите, дефилето на "Луи Вюитон" почете Майкъл Джексън, като го последва в начинанието му да превръща обикновени дрехи и артикули в сензация - якета, сака, ръкавици, чорапи, шапки.

Всички 64 представени модела напомняха за предпочитания моден стил на Джако. Силно впечатление направи появата на подиума на млад актьор, който беше копие на Джексън от младежките му години. Той танцува и дефилира пред въображаемия нюйоркски декор, събирайки овациите на публиката.