НОВИНИ

Лукс очаква децата в Софийската опера

Софийската опера прави празничен подарък на своята най-малка публика. Точно на Лазаровден театърът ще освети своята нова камерна сцена, на която най-често се играят детските спектакли. Това пространство и досега беше дом за представленията за най-малките, но децата слушаха класическите шедьоври на пластмасови столчета. От днес те ще слушат музиката, луксозно настанени в истински театрални кресла.

Миглена Стойчева
от Миглена Стойчева оператор: Недялко Данов
09:09, 08.04.2017
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

111 луксозни места пристигнаха направо от Италия, за да се чувстват малките зрители в операта наистина удобно при първите си срещи с класическата музика. Така бъдещата вярна публика на операта ще се чувства точно както зрителите на модните дефилета в Милано. Едни от най-известните дизайнери, сред които Джорджо Армани, ползват същите столове за гостите на своите ревюта. За Софийската опера инвестицията в новата зала ще се отплати с умножаването на верните почитатели на театъра вбъдеще.

Акад. Пламен Карталов - директор на Софийската опера и балет: "Обичта ни към децата, това е бъдещата ни публика, ни дава един шанс ние да ѝ предложим едни много по-луксозни седалки, на които те ще се разположат като в един истински театър. А трябва да ви кажа, че вече малките водят своите родители. По този начин ние сме убедени и уверени в нашето намерение детската публика да се отглежда в залата на Софийската опера, а вече тези зали са три - концерти за бебоци, камерната зала и голямата сцена".

Макар новата сцена да е място, където най-често ще имат достъп децата, Софийската опера няма да лиши от тази придобивка и порасналата си публика. Вечер новата сцена ще е място за камерни концерти или прожекции на цели оперни спектакли и музикални документални филми.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Баба Меца потегли към Кюстендил
"Баба Меца" потегли към Кюстендил
Учат ни да управляваме кораби и без да сме виждали морето
Учат ни да управляваме кораби и без да сме виждали морето