НОВИНИ

Луксозен старт на автомобилното изложение в Детройт

Американското автошоу на луксозните автомобили в Детройт започна. То предхожда ежегодното международно изложение, което стартира след четири дни.

bnt avatar logo
от БНТ
20:42, 14.01.2019
Чете се за: 00:34 мин.
Още

"Галерията", както наричат откриващото събитие, представя 29 свръхлуксозни автомобила на обща стойност 10 милиона щатски долара.

Дъг Норт, зам.-ръководител на Северноамериканското международно автошоу: Всички автомобили, които показваме, са за продан. Всяка година се продават по няколко от тях. Някои от купувачите взимат ключовете на момента и ги подкарват още същия ден.

Експото представя и модели на по-поносими цени. Както обикновено, пикапите и автомобилите с повишена проходимост са най-привлекателни за американците заради все още господстващото съчетание - евтин безин и ниски кредити.

Тарифите върху алуминия и потенциалните данъци върху вносни части накараха някои от европейските индустриални гиганти да пропуснат събитието. Но отсъствието им беше компенсирано от оригинални решения за свободното пространство в залите.

Бил Голинг, гл. ръководител на Северноамериканското международно автошоу: По време на тазгодишното шоу, за първи път автомобилите ще се движат в залата. Също така инсталирахме и две писти, на които посетителите ще имат възможността да тестват колите.

Автоизложението в Детройт ще продължи до 27 януари.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сайтът на БНТ с над 37% ръст на посещенията за месец
Сайтът на БНТ с над 37% ръст на посещенията за месец
Изграждат 9 нови сгради за възрастни хора и хора с увреждания
Изграждат 9 нови сгради за възрастни хора и хора с увреждания