НОВИНИ

Годината на Червената огнена маймуна настъпва

Тази нощ милиони хора посрещат Лунната Нова година - 4713-ата година от китайския календар. Тя ще продължи до 27-и януари 2017-а година и ще премине под знака на Червената огнена маймуна.

Джанан Дурал
от Джанан Дурал
21:06, 07.02.2016
Чете се за: 00:39 мин.
Още

Австралия беше първата страна, която посрещна Лунната Нова година с тържества в азиатски стил. Повече от 600 хиляди души се събраха на различни места в Сидни, за да кажат добре дошла на Огнената маймуна.

Лондон пък ще бъде арена на най-пищните тържества извън територията на Китай. Честванията там ще бъдат не само в Китайския квартал, но из целия град и ще продължат до края на седмицата.

По традиция летища, гари и автогари бяха препълнени с желаещи да се приберат у дома за празника. Дългото чакане не успя да помрачи настроението на китайците, за които настъпването на Лунната Нова година е повод за много позитивни емоции.

Япония пък се очаква да бъде сред най-желаните дестинации за китайските туристи тази година. Факт, който много се хареса на търговците.

;

А какво вещае новата година ли? Според източния календар Червената огнена маймуна година ще донесе късмет за едни, но ще бъде коварна за други. Обяснението е, че и маймуната е хитро животно, което прави каквото е нужно, за да постигне целите си. Всички, които проявят смелост и работят активно и без колебание обаче ще бъдат повече от щастливи от 8-ми февруари до 27-ми януари следващата година.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Първо снесено яйце на брадати лешояди в България от повече от 60 години
Първо снесено яйце на брадати лешояди в България от повече от 60 години
Копривщица се нареди до най-красивите градове в Европа
Копривщица се нареди до най-красивите градове в Европа