НОВИНИ

Лятна гимнастика развива физическите умения и стимулира общуването при децата

Алтернативно занимание за децата през лятната ваканция е салон с обезопасени гимнастически уреди. С игри децата се развиват физически, стават по-общителни и стимулират мозъка си. Млад и сплотен колектив от 8 души се грижи за забавлението на деца от 10 месеца до 12 години.

Цанка Николова
от Цанка Николова
17:32, 17.08.2018
Чете се за: 00:32 мин.
У нас

Упражнения по спортна гимнастика. С греда, успоредка и халки. И всяка седмица различна тема. Тази седмица децата са в ролята на звездни рейнджъри и изучават гравитацията. На пръв поглед сложна дума, но не съвсем.

Милица Георгиева, инструктор: Те си представят, че са в Космоса, че сме на Луната, всичко е под формата на игра и приключение, и един вид те го възприемат все едно са отишли и си играят с някого.

С всяко упражнение децата научават по нещо - да не се бутат и да спазват ред, развиват памет и концентрация. Инструкторите се учат от децата на търпение и спокойствие, както и да работят с усмивка.

Милица Георгиева, инструктор: Преодоляват страхове като височина, научават се да вземат решения, докато изпълняват упражненията и също така, не на последно място, се развива много добре гъвкавост, еластичност и целия опорно-двигателен апарат.

Тук не е като в училище, нито като в детската градина, не се пишат и домашни. Децата играят и се чувстват свободни, спортуват и неусетно развиват нови умения, докато се забавляват.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Китайска гримьорка прави фурор с прочути образи върху лицето си
Китайска гримьорка прави фурор с прочути образи върху лицето си
Над 4,5 милиона европейци са гласували в анкетата за смяната на времето
Над 4,5 милиона европейци са гласували в анкетата за смяната на времето