НОВИНИ

Юбилейно издание на "Любовта е лудост"

Във Фестивалния и конгресен център усилено върви подготовката на 25-ия Международен филмов фестивал “Любовта е лудост”. Както се полага на юбилейно издание, тази година програмата е подготвена с особен размах – конкурсните филми, специалните кинопанорами и ретроспекциите включват общо 88 заглавия.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна Вилиана Иванова
21:00, 12.06.2017
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

Въпреки че за четвърт век вече е спечелил любовта на публиката, признанието на кинематографистите и престижно място в европейския фестивален календар, форумът продължава да търси нови територии и пътища към по-широка публика. Тази година за първи път включва и модул “Младежко кино”.

проф. Александър Грозев, артистичен директор на фестивала
“Освен това си позволяваме да организираме една кръгла маса, на която ще се срещнат продуценти, млади творци, кинокритици, които да разсъждават какво трябва да се направи, за да може в българското кино да навлезе едно поколение млади режисьори които да отразят на екрана проблемите на сегашното младо поколение. “

През годините фестивалът на няколко пъти се оказваше на ръба на оцеляването, но това вече е минало.

Тошко Гяуров, директор на ФКЦ-Варна
“Няма вече какво да се случи. Фестивалът ни е добре икономически, работи на печалба. Единственото, което ни остава, е да го развиваме, да го направим още по-цветущ и харесван, с много повече филми.”

Доказателството за разширяването на фестивалния спектър е и представянето на цялото разнообразие от изкуства, които киното предполага. Тази година камерната филхармония на Санкт Петербург ще представи богата програма от музика, звучала в класически филми – от “Списъка на Шиндлер” до “Том и Джери”. Ще чуем уникални изпълнители като Рене Гизен – човекът зад хармониката, звучала в “Едно време на Запад”.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ДРУГИТЕ новини: Летни хитове
ДРУГИТЕ новини: Летни хитове
Сивият сектор намалява
Сивият сектор намалява