НОВИНИ

Люис Хамилтън изпрати болид на петгодишно момченце, болно от рак

Петкратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън изпрати болид на петгодишно момченце, болно от рак. Състезателят посвети последната си победа на Гран При на Испания на малкия Хари. За вдъхновяващото приятелство, което се оказа по-силно от медицинските диагнози, разказва Биляна Бонева.

Биляна Бонева
от Биляна Бонева
20:56, 14.05.2019
Чете се за: 00:33 мин.
По света

Не би трябвало да се усмихва. Поне според лекарите. Не би трябвало и да мечтае, нито пък да се вдъхновява от герои. Болката му е толкова голяма, че е на път да отнеме живота му.

Напук на медицинските диагнози, 5-годишният Хари се усмихна, защото животът му показа добрата си страна. А кумирът му се превърна в най-добрия му приятел.

Приятелството между детето и Люис Хамилтън започнало преди дни в социалните медии. Хари поискал да поздрави вдъхновителя си. Записали детето от болничното му легло.

;

"Успех в спечелването на състезанието в Испания. Много любов от Хари и сбогом!" - посланието на детето било кратко, но достатъчно силно, за да накара Люис Хамилтън да спечели състезанието и да посвети победата си на Хари.

Джеймс Шоу, баща на Хари: Не мога да повярвам, че ни изпрати кола. Люис Хамилтън направи ужасното положение, в което се намираме, малко по-добро.

Лекарите не са оптимисти. Казват, че това са последните дни на Хари. Но в сърцето на Хамилтън той вече живее като ангела, който го научи за какво да се бори и за какво да печели.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Президентът Радев и директорът на „Еърбъс“ обсъдиха отбранителната ни индустрия
Президентът Радев и директорът на „Еърбъс“ обсъдиха отбранителната ни индустрия
През ноември се очаква решението ще строи ли „Фолксваген“ завод в България
През ноември се очаква решението ще строи ли „Фолксваген“ завод в България