НОВИНИ

Слаб мач за България при 1:1 с Люксембург

Българският национален отбор по футбол завърши 1:1 като гост на Люксембург в последния си мач от Световните квалификации за Мондиал 2018.

слаб мач българия люксембург
bnt avatar logo
от БНТ
23:50, 10.10.2017
Чете се за: 01:39 мин.
По света

Българите изиграха доста слаб мач, в определени моменти изглеждаха просто нелепо срещу скромния си съперник и завършват на 4-о място с 13 точки.

Това беше 14-и мач между двата отбора на ниво квалификации и за първи път България не печели мач.
Изненадващо Люксембург откри резултата още в 3-ата минута, след като направи атака от ляво, при която български футболист остана от външната страна на топката. Жерсон Родригес върна топката към дъгата на наказателното поле, а оттам Оливие Тил с мощен изстрел по земята я прати в мрежата на Пламен Илиев.

Българите реагираха мигновено и в 7-ата минута удар на Симеон Славчев беше избит от вратаря Жубер. В рамките на четвърт час българите изпълниха три корнера, които обаче не донесоха нещо по-сериозно.

С напредването на първото полувреме играчите на България продължаваха да владеят топката и да атакуват, но чисти положения пред вратата на Жубер така и не се създадоха.

В 41-ата минута бърза атака на домакините едва не завърши с втори гол, като този път вратарят ни Пламен Илиев спаси. От 7-8 метра Давид Тюрпел стреля мощно, но Илиев спаси. При добавката Оливие Тил стреля в тялото на Божиков, а накрая и Родригес опита, но ритна в аут. Във 2-ата минута на добавеното време на първата част отново Тюрпел пропусна да вкара, след като Скендерович през Недялков и му подаде, а нападателят стреля от въздуха. Но вратарят Илиев си беше на мястото и улови.

6 минути след началото на второто полувреме Тюрпел за пореден път пропусна да вкара втори гол в нашата врата, като влезе в наказателното поле, но не успя да преодолее от втори опит Божиков. Минута по-късно след изпълнение на корнер се наложи Ивелин Попов се подложи на удар на Родригес и спря топовния му изстрел. 4 минути по-късно Ивайло Чочев от дясно центрира към Андрей Гълъбинов, който се извиси и нанесе удар с глава, но вратарят Жубер улови пред голлинията.

В 63-ата минута въпреки сериозните проблеми в организацията на играта, Андрей Гълъбинов можеше и да вкара, но от 3 метра не успя да преодолее вратаря Жубер. В интерес на истината топката доста щастливо попадна в него, а и вратарят усети ситуацията и веднага скъси ъгъла пред нападателя на Дженоа.

В 68-ата минута най-после натискът на България даде резултат, като преди това бяха изпълнени два поредни корнера. Спас Делев центрира от дясно, топката премина през няколко футболисти, а на задна греда я чакаше Ивайло Чочев, който с глава я прати в мрежата. Домакините претендираха за засада, но се видя, че точно на Чочев такава няма. Гълъбинов имаше още една възможност да се разпише в 73-ата минута, но ударът му с глава от 4-5 метра след подаване на Неделев излезе в аут.

Пореден пропуск направи Андрей Гълъбинов в 85-ата минута, като овладя топката след центриране на гърди и стреля, но слабо и в ръцете на вратаря.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Депутатите ще гласуват оставката на Антон Тодоров
Депутатите ще гласуват оставката на Антон Тодоров
Ричард Брансън ще полети в космоса след 6 месеца
Ричард Брансън ще полети в космоса след 6 месеца