НОВИНИ

Лютви Местан ще заведе дела за клевета за катастрофата до Кърджали

Лютви Местан заяви, че ще заведе дело за клевета срещу Пътна полиция или говорителя на главния прокурор, след като преди дни Румяна Арнаудова каза, че той има наказателно постановление, акт и 13 фиша за превишена скорост. Арнаудова отказа коментар. На пресконференция в Кърджали Местан каза, че отговорността за катастрофата, при която загина шестмесечно бебе, е на бащата.

bnt avatar logo
от Десислава Петкова, Иван Янев
20:21, 26.04.2019
Чете се за: 00:46 мин.
У нас

Според Местан обвинението, че той е причинил катастрофата е добре премислен сценарий, обслужващ политически интереси. Той е категоричен, че няма да поеме чужда вина върху себе си, тъй като не е нарушил Закона за движение по пътищата преди катастрофата. Твърди, че е спрял на знак Стоп, огледал се и тогава предприел маневра, без да отнема ничие предимство.

Лютви Местан: И тогава бях ударен от кола с водач,който вместо да продължи в своето свободно платно,пресича непрекъснатата линия,пресича маркиран остров без право,навлиза в чуждо платно и удря колата в чуждото платно.

Местан обвини Прокуратурата в преднамерени действия. Според него не се разпитват свидетели, очевидци на катастрофата, а хора, които не са били на мястото. Определи като клевета твърденията на говорителя на главния прокурор, че от 2013 година има едно Наказателно постановление, един акт и 13 фиша за превишена скорост

Лютви Местан: От 2013 до април 2017 година, близо четири години, четири години без няколко дена, бях със статут на охранявано лице от НСО и не съм управлявал и един сантиметър, нито за една секунда превозно средство. Всяка секунда от моя живот през тези метри години е протоколирана. Не съм се качвал зад волана, за да е възможно,

Единственото обяснение, според Местан, е тези глоби да са наложени на коли на ДПС, карани от други хора.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Патриарх Неофит оглави вечерната служба на Разпети петък
Патриарх Неофит оглави вечерната служба на Разпети петък
​Европейската комисия ще продължи мониторинга върху правосъдната ни система
​Европейската комисия ще продължи мониторинга върху правосъдната ни система