НОВИНИ

Лютви Местан е задържан след катастрофата, при която загина 6-месечно бебе

Председателят на ДОСТ Лютви Местан е задържан след катастрофа, в която загина 6-месечно бебе. Той е шофирал едната от колите. Тежката катастрофа е станала в ранния следобед на разклона за село Загорско край Кърджали. При инцидента са ранени 9-годишно дете и 28-годишна жена, които са в Спешното отделение на болницата в Кърджали.

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
20:01, 14.04.2019
10947
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Автомобилът на Местан е излизал от кръстовище без предимство и се е ударил в пътуваща по главния път кола. В нея е било бебето, станало жертва на катастрофата, заедно с родителите си и другото им дете. Всички от колата са пострадали. Местан е без наранявания. Той е пътувал сам в колата. Проверката с дрегер на мястото на инцидента не е отчела двамата водачи да са употребили алкохол

Желязко Стефанов - окръжен прокурор на Кърджали: Около 13:40 ч. днес се е получило съобщение за настъпило ПТП между два леки автомобила. Лек автомобил „Фолксваген“ модел „Файтон“, управляван от водача Лютви Местан и лек автомобил БМВ, управляван от вадача Юсеин Ахмед. На този етап не бих коментирал вина докато не се произнесат експертите.

На Лютви Местан е направена и допълнителна кръвна проба за алколхол в болницата в Кърджали, - потвърди за „По света и у нас“ говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова. Следствените действия в района на тежката катастрофа продължават. Предстоят разпити на свидетели. Образувано е досъдебно производство за катастрофа по непредпазливост завършила със смърт.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Румен Петков за евролистите на БСП: Политически цинизъм
Румен Петков за евролистите на БСП: Политически цинизъм
Световната банка: Българската икономика ще се забави до 3% растеж
Световната банка: Българската икономика ще се забави до 3% растеж