НОВИНИ

Мартин Димитров: ЕС трябва да се променя

След референдума във Великобритания посланието трябва да е, че са необходими реформи вътре в Европейския съюз. Това заяви от парламентарната трибуна депутатът от Реформаторския блок Мартин Димитров в декларация от името на групата по повод референдума във Великобритания за излизането от Съюза.

bnt avatar logo
от БТА
13:44, 24.06.2016
Чете се за: 00:40 мин.
У нас
мартин димитров променя

Много хора във Великобритания бяха прави, че ЕС трябва да се променя и България, макар и малка страна, може да бъде част от тази промяна, заяви депутатът. По думите му е необходимо намаляване на бюрокрацията в съюза, парите за земеделие да са много по-ефективни, да бъдат намалени пречките пред свободното движение на хора, капитали и услуги и ЕС да стане истински единен общ пазар. По тези въпроси трябва да се работи от тук нататък, а не да се отказваме от идеята за ЕС, защото това е най-голямата идея на Европа и най-положителното развитие в Европа след Втората световна война, посочи депутатът.

Убедени сме, че проблемите на ЕС са решими и съюзът може да излезе дори по-силен от тази ситуация, ако тя бъде разбрана като повод и начало на решаване им, каза Димитров. Вярвам, че в ЕС ще има нова реформаторска силна коалиция, която да покаже, че страните, които излизат, губят, отбеляза той. По думите му, когато една общност има проблеми, решението не е да си тръгнеш, това е слабото и грешното решение.

Ние трябва да се обединим около развитието на Европейския съюз и с твърдост да спрем всички опити курсът на България да бъде променен към Евразийския съюз, каза още Мартин Димитров.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Адел пуска албума си 25 в стрийминг платформите
Адел пуска албума си "25" в стрийминг платформите
Британците у нас за референдума
Британците у нас за референдума