НОВИНИ

М. Георгиева за "ексцеса" с изключването на Местан

Мариана Георгиева, която последва Лютви Местан и напусна ПГ на ДПС днес заяви, че Местан е бил само институционалният проводник на декларацията за сваления руски самолет.

Надежда Василева
от Надежда Василева
18:33, 14.01.2016
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

Тя посочи, че декларацията е написана в кабинета на заместник-председателя на Народното събрание Алиосман Имамов, докато там са присъствали 7-8 депутати , включително и сегашните трима съпредседатели на ДПС. Според Мариана Георгиева "ексцесът с изключването на Местан е резултат от взломена комуникация в ДПС". Друг от депутатите, последвали Местан - Хюсеин Хафъзов пък коментира как виждат пленарната зала от последния ред, където седят независимите депутати.

Мариана Георгиева: "Г-н Местан беше само институционалният проводник на декларацията за сваления руски самолет.Това е пунктирът на преразказа ми от технологията на изработване на декларацията.Вземането на решения при Местан е ставало при неформален диалог или полилог. Колективното ръководно тяло на партията не си е консумирало правата до степен да не си покрие задълженията. Всяко право, от другата страна, за да затворим диалектическия кръг означава и задължение. И вие, и аз, и всеки социализиран субект е в такъв режим. Това съвсем не е коректно да се дефинира, етикетира, и легитимира като авторитаризъм, като деспотизъм, като самоволие на председателя г-н Местан. Изумена съм, че политиката се санира откъм коректност и откъм толерантност."
Хюсеин Хафъзов: "Последните ще бъдат първи, се казва в библейски прочит."
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Влюбени делфини в центъра на Варна
"Влюбени делфини" в центъра на Варна
Пратениците ни в Турция: Напрежението не спада
Пратениците ни в Турция: Напрежението не спада