НОВИНИ

Мая Манолова: Всички, които имат възможност да проявят човещина и доброта

Според омбудсманът нормално е всички, които имат възможност да подкрепят хората,които имат нужда да проявят човещина и доброта. Това каза Мая Манолова в предаването "Още от деня" относно кампанията "Великден за всеки".

Татяна Кръстева
от Татяна Кръстева
19:40, 11.04.2016
Чете се за: 00:42 мин.
У нас
мая манолова всички имат възможност проявят човещина доброта

Манолова поясни, че кампанията се е родила по време на обиколките в страната в изнесените приемни на омбудсмана. При срещите хората от различни градове са се оплакали, че тези които преминават критичната граница от 300 лв с много малко няма да получат за Великден 40 лв, които държавата отпуска на пенсионерите с по-ниски пенсии. "Ясно е, че държавата няма как да помогне на всички, за това трябва да си помогнем сами", каза омбудсманът.

Мая Манолова каза, че от една седмица активно е започнала кампанията и много млади хора вече са се включили. Тяхна е идеята за кампания "Купи и дари", т. е. в уикендите до Великден да се включат по-големите магазини в големите градове, където има университети младите да подсещат хората, които влизат да пазаруват да купят нещо и за пенсионер, който не може да си позволи.

Манолова уточни, че в сряда ще се среща с производителите на храни, за да обсъдят дарителството на храни и как те могат да се включат в кампанията. За да бъде всичко по законен начин Агенцията по безопасност на храните също ще бъде партньор на кампанията, поясни Мая Манолова.

;

Актьорът Тончо Токмакчиев каза, че се е включил в кампанията, защото му е харесала идеята да се помогне на бабите и дядовците, които помагат при отглеждането на внуците. Според него много важно е чувството на съпричастност между хората.


Вижте разговора за кампанията "Великден за всеки" ТУК

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Местан: Нека съдим за ДОСТ по реалното политическо поведение
Местан: Нека съдим за ДОСТ по реалното политическо поведение
Вицепрезидентът Маргарита Попова с критика за дипломацията
Вицепрезидентът Маргарита Попова с критика за дипломацията