НОВИНИ

М. Марковски: При умишлено убийство не трябва да има съкратено съдебно следствие

Когато престъпленията са умишлено лишаване от живот - умишлено убуйство, не трябва да има съкратено съдебно следствие. Това заяви в "Денят започва" с Георги Любенов адвокат Марин Марковски. Това е необходимо и не е несправедливо, категоричен е правозащитникът.

bnt avatar logo
от БНТ
09:12, 21.09.2019
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

Разумното е да се запази съкратеното съдебно следствие за всички останали престъпления, с изключение на които е имало противозаконно лишаване от живот, смята адвокат Марковски.

Марин Марковски, адвокат: Аз съм защитавал престъпници, които са непоносими като хора. Виждал съм очите на майката на жертвата, знам болката от престъплението, виждал съм я.

Ако се остави правосъдието в ръцете на пострадалите, те ще кажат "искаме да го одерат жив". Правосъдие, от хора, които изживяват мъката, не може да се получи, категоричен е адвокат Марковски.

Марин Марковски, адвокат: Когато някой убие дете, изнасили го, тогава той не трябва да излиза навън, защото може да го направи пак. Същността му е на дявол.

Адвокат Марковски коментира и предсрочното освобождаване на австралиеца Джок Полфрийман, осъден за убийството на студента Андрей Монов.

Марин Марковски, адвокат: Съдийската институция винаги трябва да бъде със запазен авторитет, на всяка цена. Истината е над всичко. Съдебната палата не е място за удоволствие, там няма доволни хора.

Вижте целия разговор с адвокат Марковски във видеото!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ренета Инджова: Русофилите ще получат самочувствие от шпионския скандал
Ренета Инджова: Русофилите ще получат самочувствие от шпионския скандал
Д-р Мирослав Ненков: Набиването на клин между лекари и сестри е много нечестно
Д-р Мирослав Ненков: Набиването на клин между лекари и сестри е много нечестно