Когато престъпленията са умишлено лишаване от живот - умишлено убуйство, не трябва да има съкратено съдебно следствие. Това заяви в "Денят започва" с Георги Любенов адвокат Марин Марковски. Това е необходимо и не е несправедливо, категоричен е правозащитникът.

Разумното е да се запази съкратеното съдебно следствие за всички останали престъпления, с изключение на които е имало противозаконно лишаване от живот, смята адвокат Марковски.

Марин Марковски, адвокат: Аз съм защитавал престъпници, които са непоносими като хора. Виждал съм очите на майката на жертвата, знам болката от престъплението, виждал съм я.

Ако се остави правосъдието в ръцете на пострадалите, те ще кажат "искаме да го одерат жив". Правосъдие, от хора, които изживяват мъката, не може да се получи, категоричен е адвокат Марковски.

Марин Марковски, адвокат: Когато някой убие дете, изнасили го, тогава той не трябва да излиза навън, защото може да го направи пак. Същността му е на дявол.

Адвокат Марковски коментира и предсрочното освобождаване на австралиеца Джок Полфрийман, осъден за убийството на студента Андрей Монов.

Марин Марковски, адвокат: Съдийската институция винаги трябва да бъде със запазен авторитет, на всяка цена. Истината е над всичко. Съдебната палата не е място за удоволствие, там няма доволни хора.

Вижте целия разговор с адвокат Марковски във видеото!

Полфрийман е в Центъра за настаняване на чужденци в Бусманци

Полфрийман е в Центъра за настаняване на чужденци в Бусманци

Австралиецът Джок Полфрийман няма да излезе на свобода въпреки решението за освобождаване. Затворническите власти го предадоха на миграционните, защот...

Адв. Рангелов: Ограничаване на съкратеното следствие може да забави присъдата

Адв. Рангелов: Ограничаване на съкратеното следствие може да забави присъдата

Правната комисия в парламента обсъди вчера предложенията за съкратено съдебно следствие при тежки престъпления и нанасяне на тежки телесни повреди. Пр...