НОВИНИ

М. Попова: Няма реформи, докато непросветени политици гледат към джоба си

Провалът на реформите в образованието е заради политиците, заяви вицепрезидентът Маргарита Попова по време на Втората Национална среща на клубовете „Млади възрожденци“, която се проведе във военната академия „Г. С. Раковски“

Николай Минков
от Николай Минков
13:34, 21.02.2016
Чете се за: 01:00 мин.
У нас
Маргарита Попова- вицепрезидент на Р България:
"Няма да направим никакви реформи и няма да мръдне нито крачка напред, докато непросветени политици гледат само навън и към джоба си, а не вътре към това, което се случва на родната ни земя у нас вътре, у дома".

Вицепрезидентът разкритикува липсата на устойчива ценностна система у нас.

Маргарита Попова- вицепрезидент:
"Какво създаваме днес? Дребнавост, интриги, липса на знание и отказ да живеем исторически".

Попова призова да не се търси вина в българските учители за състоянието , в което се намира просветната ни система.

Маргарита Попова- вицепрезидент:
"Не можем да искаме от нашите учители да направят това, за което ние политиците нехаем и не сме им създали никакви условия. Докато не разберем, че нашите ценности, род, дом, семейно огнище, семейство, челяд и ценности като единение , заедност, честност, са преди всичко и са част от ценноститена нашия континент на Стара Европа, която днес страда".

Историята е процес, а не механичен сбор от събития, предупреди вицепрезидентът. И отправи послания кам всички, върху чиите плещи лежи отговорността за образованието на нашите деца.

Маргарита Попова- вицепрезидент:
"Посланието ми е към вас учителите, обществениците, към кметовете, областните управители- учете децата, че историята е процес. И ако ги нямаше тези звезди на небосклона Каблешков, Бенковски и Караджата , нямаше да го има и Левски. Нямаше да ги има и скандалите днес за образованието на нашите деца, за това от какви учебници четат, на какво ги учим. Историята е процес, а сбор от факти и набор от информация.Няма да ги има днешинет сакнадали, ако имаме парвилно отношение към историята , човечеството и към нашия ангажимент към нея".

Маргарита Попова награди председателят на Общобългарски комитет „Васил Левски“ Васил Василев с плакет на вицепрезидента и с грамота за родолюбива дейност.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България обяви турски дипломат за персона нон грата заради религиозна дейност?
България обяви турски дипломат за персона нон грата заради религиозна дейност?
Диалог на тъмно в Бургас
"Диалог на тъмно" в Бургас