Кралицата на попа Мадона става на 60 днес. Певица, актриса, модна икона, майка на шест деца - тя промени завинаги музикалната индустрия и шоубизнеса.

Скандална, непрекъснато променяща се, неподражаема - от първия си миг на сцената преди почти четири десетилетия до днес. Момичето с име Мадона Луис Вероника Чиконе, родено в семейство с осем деца в Мичиган, днес има продадени 300 милиона албума, а приходите от турнета надхвърлят милиард долара. Губи майка си на пет, отива в Ню Йорк на 19, за да учи танци и да покори света. Издава първия си албум на 25, а последният - Rebel Heart - преди три години.

Първоначално се вдъхнових да направя албум с две страни и десет песни от всяка страна. Едната - и затова я нарекох Ребъл харт - щеше да представя бунтарската, провокативна страна от мен, а другата - по - романтичната , уязвима част от мен.

След 13 албума, три саундтрака и колекция от всички престижни музикални награди, Мадона е най- продаваната певица на всички времена.

Не става по-трудно да пишеш музика. Става по-трудно да намериш продуценти, които разполагат с време да стоят в студиото, за да завършите продукцията. Особено, когато работиш с диджеи, а те са много заети и пътуват постоянно.

За ролята си на Ева Перон във филма "Евита" на Алън Паркър печели "Златен глобус" през 1997. През 2003 година се появява в напълно ново амплоа - като авторка на детската книжка "Английски рози".

Пишех кратки разкази от известно време и ми предложиха да напиша книжка с истории за деца. Приех, защото имам деца и те са голямо вдъхновение за мен.

Жени се два пъти - за актьора Шон Пен и за режисьора Гай Ричи - с когото има син - Роко. Дъщеря ѝ Лурдес е на 21, Мадона има и четири осиновени деца от Малави, където откри детска болница.

© снимка: БТА / АРХИВ