Президентът на Венецуела Николас Мадуро обяви днес затварянето на посолството и на консулските служби на неговата страна в САЩ, след като скъса дипломатическите отношения с Вашингтон, признал опозиционера Хуан Гуайдо за временен венецуелски президент, предаде Франс прес.

© БТА

Реших да отзова целия дипломатически персонал и да затворя нашето посолство и нашите консулски служби в САЩ", каза Мадуро по време на церемония във Върховния съд. Мадуро се зарече да остане на власт и каза, че няма конституционни основания за неговото отстраняване, предаде ДПА. Според местна организация, 26 убити в протестите във Венецуела.

Нови сблъсъци във Венецуела: "За" и "Против" президента Мадуро

Нови сблъсъци във Венецуела: "За" и "Против" президента Мадуро

Нови сблъсъци по улиците на Каракас между демонстранти и полиция през последното денонощие взеха жертви. Неправителствени организации съобщават за 14...

САЩ са поискали официално да се проведе извънредно заседание на Съвета за сигурност на ООН заради ситуацията във Венецуела. Американското искане е за заседание, което да започне в 9 ч. източноамериканско време (14 ч. по Гринуич) в събота. Сега председателството на Съвета, което през януари е в ръцете на Доминиканската република, трябва да вземе решение дали ще има такова заседание, кога ще се проведе то и в колко часа.