НОВИНИ

​Мадуро обяви затварянето на посолството на Венецуела в САЩ

Президентът на Венецуела Николас Мадуро обяви днес затварянето на посолството и на консулските служби на неговата страна в САЩ, след като скъса дипломатическите отношения с Вашингтон, признал опозиционера Хуан Гуайдо за временен венецуелски президент, предаде Франс прес.

bnt avatar logo
от БТА
22:41, 24.01.2019
Чете се за: 00:24 мин.
По света
​мадуро обяви затварянето посолството венецуела сащ

Реших да отзова целия дипломатически персонал и да затворя нашето посолство и нашите консулски служби в САЩ", каза Мадуро по време на церемония във Върховния съд. Мадуро се зарече да остане на власт и каза, че няма конституционни основания за неговото отстраняване, предаде ДПА. Според местна организация, 26 убити в протестите във Венецуела.

;

САЩ са поискали официално да се проведе извънредно заседание на Съвета за сигурност на ООН заради ситуацията във Венецуела. Американското искане е за заседание, което да започне в 9 ч. източноамериканско време (14 ч. по Гринуич) в събота. Сега председателството на Съвета, което през януари е в ръцете на Доминиканската република, трябва да вземе решение дали ще има такова заседание, кога ще се проведе то и в колко часа.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Протести в Гърция: Хиляди демонстранти срещу Преспанския договор
Протести в Гърция: Хиляди демонстранти срещу Преспанския договор
Задочна присъда срещу бившия украински президент Виктор Янукович
Задочна присъда срещу бившия украински президент Виктор Янукович