Президентът на Венецуела Николас Мадуро предложи на сънародниците си да спестяват в злато. За целта Централната банка започва да продава умалени кюлчета от най-ценния метал. Инфлацията във Венецуела е неудържима. Жителите на страната непрекъснато търсят нов живот зад граница.

Президенът на Венецуела предложи поредната мярка против главоломната хиперинфлация от 82 000% - продажба на злато.

Николас Мадуро, президент на Венецуела: Имам няколкостотин златни парчета, които ще станат милиони,така че венецуелският народ да може да спестява в злато.Представям двата вида златни кюлчета - едното е от грам и половина, второто от два грама и половина.

По-тежкото кюлче струва 105 долара.Златото е от Гвиана. Продажбата му е част от пакета реформи, които включват увеличаване на заплатите 34 пъти и по-лесна обмяна на долари.

Най-евтиният бензин в света - венецуелският, ще поскъпне в края на септември. С напускащите я венецуелци обаче страната е изправена пред тежка мигрантска криза.

7% от населението на Венецуела са напуснали страната заради икономическата криза

7% от населението на Венецуела са напуснали страната заради икономическата криза

Венецуела е на път да повтори мигрантската криза в Европа от 2015 та година. Съседните ѝ държави се опитват да спрат наплива от бежанци. Перу въведе п...