Маестра Любка Биаджони се завръща на българска сцена с грандиозен концерт в зала "България". Заедно с оркестъра "София симфоникс", диригентът ще представят на публиката едно от най-забележителните произведения на композитора Антон Брукнер. Концертът ще е в събота, а днес екипът ни присъства на една от репетициите.

София

Осмата симфония на Антон Брукнер от мнозина е определяна като едно от най-невероятните произведения на музикална сцена за всички времена. Неповторимите му стил и почерк са добре познати на публиката в световен мащаб. В България обаче той е малко популярен и това е основната причина маестра Любка Биаджони да се завърне на българска сцена именно с негово произведение.

Маестра Любка Биаджони, диригент: "Прекрасен композитор, който всъщност е един истински духовен и религиозен композитор, както примерно е Бах. Само че, както вие казахте, тук той не се познава и се мисли, че е много специфичен и много труден, но неговата музика е прекрасна."

Това, което ние не можем да изразим с думи, Брукнер успява да каже чрез музиката си, казва още маестра Любка Биаджони. Концертът в събота определя като подарък за българската публика, затова и входът ще бъде свободен.