НОВИНИ

АМ "Струма" в посока София все още е затворена заради верижната катастрофа

Един загинал и 14 ранени - такава е равносметката след тежката верижна катастрофа на магистрала "Струма" тази сутрин. Над 30 автомобила се удариха заради гъстата мъгла в района на село Дамяница. Движението по магистралата в посока София остава затворено и към този момент.

bnt avatar logo
от Ирина Николова
16:02, 05.02.2019
Чете се за: 00:51 мин.
У нас

Все още не е ясно кога ще бъде пуснато изцяло движението по магистрала "Струма". Разследването на верижната катастрофа се пое от служители на Националната следствена служба, които са на място и извършват огледи, дори и с дрон, за да установят причините за тежкия инцидент.

Говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова заяви, че в момента се разследват два пътни инцидента. Единият е верижната катастрофа, а другият се установяват причините за смъртта на мъжа, който е бил пометен от ТИР, опитвайки се да спре идващите след него автомобили, така че да не се врежат във верижната катастрофа.

Около 30 автомобила се нанизаха един в друг тази сутрин заради гъстата мъгла. Предстои да се установи дали точно мъглата е причина за тежкия инцидент.

14 са ранените, четирима са освободени за домашно лечение. Други 10 остават настанени в болниците в Благоевград, Сандански и Петрич. Тези, които са били с тежки наранявания, вече са оперирани.

Румяна Арнаудова: Ще се търсят разбира се, не само сред водачите, причини за настъпване на пътно-транспортното произшествие, но и всички останали обстоятелства. Изключително рано е да се ангажираме с прогнози дори и кой бихме обвинили, защото експертизите, които очакваме да се изготвят, ще дадат основните отговори. Отново подчертавам - данните, с които първоначално стартираме е гъста мъгла, но не може да твърдим към този час , че това е причината за настъпване на инцидента. Продължаваме да събираме доказателства в търсене на истината.

Взети са алкохолни проби на всички водачи - те са отрицателни.

В момента движението в посока Гърция е отворено. Движението в посока София минава през околовръстния път на Сандански.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Задържаха психично болна жена за пожара в Париж
Задържаха психично болна жена за пожара в Париж
Боа e избягала от зоомагазин в Пловдив
Боа e избягала от зоомагазин в Пловдив