НОВИНИ

Македонецът Миленко ще бъде обявен за нежелан в България

Това каза в студиото на "Панорама" външният ни министър Даниел Митов. По думите му вандалският акт на македонеца е "пълно падение на човешката личност". България вече е направила постъпки пред правителството в Скопие да възстановим паметната плоча на загиналите български войници на връх Каймакчалан.

bnt avatar logo
от Милена Кадийска
21:44, 30.09.2016
Чете се за: 00:26 мин.
У нас
македонецът миленко обявен нежелан българия

Министър Митов определи провокацията на Миленко Неделковски като изключително грозна и е нормално цялото българско общество да реагира. Българското правителство веднага е реагирало като сме поискали от властите в властите в Скопие да се разграничат от този акт.

Външният ни министър заяви, че инициативата за поставянето на плочата е на група български граждани, а не е акт на българското правителство, така че не може да се води спор около законността ѝ.

"Но вандалският акт на въпросния човек е пълно падение на човешката личност. Затова ние вече сме направили постъпки пред правителството в Скопие да възстановим - този път през акт на българската държава, въпросната плоча и въпросният Миленко - аз лично съм задействал процедура за това да бъде включен в списъка с чужденците нежелани на територията на Република България", каза Митов.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Връчиха награди на Европейския парламент у нас
Връчиха награди на Европейския парламент у нас
Протест на велосипедисти за повече толерантност на пътя
Протест на велосипедисти за повече толерантност на пътя