НОВИНИ

Македония ще осигури пълна компенсация на засегнатите от наводненията

Пълна компенсация за гражданите в засегнатите от наводненията райони е една от редицата мерки, приети от правителството на Македония в неделя, предава Independent.mk.

bnt avatar logo
от Агенция Фокус
22:43, 14.08.2016
Чете се за: 00:25 мин.
По света
македония осигури пълна компенсация засегнатите наводненията

"Взимайки под предвид мащаба на природното бедствие и разрушителността му, правителството е готово да осигури пълна помощ и подкрепа на засегнатите граждани. Това са конкретни стъпки и мерки, които демонстрират грижа за нашите съграждани, които се нуждаят от помощ във всеки аспект от живота си“, отбеляза министърът на здравеопазването Никола Тодоров.

„Тези мерки включват допълнителна помощ и подкрепа отделно от процеса на разчистване и възстановяване“, допълни министърът.

Тези мерки също така обхващат покриване на всички медицински услуги, поемане на сметките за вода през следващите три месеца, еднократна финансова помощ за закупуване на училищни пособия за децата в начално училище, безплатна процедура за легализирането на къщите в засегнатите от наводненията региони, повишаване на социалните осигуровки с 50% са гражданите от тези местности.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Националната гвардия на САЩ в помощ на полицията в Милуоки
Националната гвардия на САЩ в помощ на полицията в Милуоки
Франк-Валтер Щайнмайер е пристигнал в Екатеринбург
Франк-Валтер Щайнмайер е пристигнал в Екатеринбург