НОВИНИ

Македонската партия ГРОМ иска референдум за договора с България

Македонската партия ГРОМ иска референдум за договора за добросъседство с България, който да се проведе с местните избори през октомвр. Гражданската опция за Македония (ГРОМ) поиска договорът за добросъседство с България незабавно да бъде оповестен пред обществото, да започнат дебати по него в научните и политическите кръгове в Република Македония и да бъде поставен на референдум заедно с местните избори през октомври, съобщи агенция Макфакс.

bnt avatar logo
от БТА
16:26, 15.07.2017
Чете се за: 00:27 мин.
По света
македонската партия гром иска референдум договора българия

Люпчо Пренджов, заместник председателят на ГРОМ: Вълкът променя козината си, но нрава - не. Социалдемократическият съюз на Македония сменя ръководствата си, но навиците им си остават същите. Лъжата е защитният им знак.

Той подчерта, че преди няколко дни външният министър Никола Димитров каза, че договорът за добросъседство с България е готов и е внесен в парламента на Македония, а премиерът Зоран Заев каза, че договорът още не е готов. Пренджов пита кой от двамата казва истината.

;

Той отправя упреци към Заев, който поискал закрито заседание на комисията по външна политика в парламента, защото по думите на Пренджов иска непрозрачно и далече от очите на обществеността да разговаря и подписва договори, които засягат македонските национални интереси.

Преди дни ГРОМ призова за договора за добросъседство с България да се произнесе и Съюзът на борците от Народноосвободителната борба 1941-1945 г.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гьокче специално пред БНТ: Това не беше военен преврат, а пуч
Гьокче специално пред БНТ: Това не беше военен преврат, а пуч
Париж предложи да бъде медиатор на кризата между Катар и арабските държави
Париж предложи да бъде медиатор на кризата между Катар и арабските държави