НОВИНИ

Македонски депутати искат спешно заседание за договора с България

Депутати от коалицията „За по-добра Македония“ ще внесат искане за свикване на извънредно заседание на парламента за открито разглеждане на договора за добросъседство с България, съобщи Антонио Милошоски от ВМРО-ДПМНЕ. На пресконференция той подчерта, че парламентът и правителството трябва да отворят открита дискусия за македоно-българското споразумение, за да може обществеността да знае какво ще бъде подписано и колко и каква ще бъде ползата от този текст за София, какви и какви могат да бъдат щетите за Скопие.

bnt avatar logo
от БГНЕС
17:22, 20.07.2017
Чете се за: 00:36 мин.
У нас
македонски депутати искат спешно заседание договора българия
Антонио Милошоски, ВМРО-ДПМНЕ: Преди няколко дни имаше закрито заседание по настояване на премиера Зоран Заев, който каза, че този договор е все още предварителен текст, в който могат да се нанасят подобрения.

Според него, депутатите от коалицията „За по-добра Македония“ виждат пет съществени слабости, по които този договор ще бъде вреден за интересите на Македония и дават пет препоръки за него.

Антонио Милошоски, ВМРО-ДПМНЕ: Днес получихме официално изявление от министъра на външните работи на България Екатерина Захариева, която срещу твърденията на Заев твърди, че е текстът затворен, че нямат намерение да преговарят, че не признават македонския език и че няма такова нещо в договора като македонски народ.
;

Политикът изтъкна, че според него България се грижи много добре за националните си интереси, но не вижда същото в лицето на правителството на Зоран Заев.

Антонио Милошоски, ВМРО-ДПМНЕ: ВМРО-ДПМНЕ очаква парламентът да проведе спешна и открита сесия за договора, а премиерът да разсекрети текста и да каже дали е окончателен или все още е проект.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Окончателно остава възнаграждението за прослужено време
Окончателно остава възнаграждението за прослужено време
Таванът за плащане в брой остава 10 000 лева
Таванът за плащане в брой остава 10 000 лева