НОВИНИ

Македонски вестник: Как така ние крадем, а гърците не крадат българската история

Как така ние крадем, а гърците не крадат българската история, пита в. "Дневник", като изтъква, че двете страни членки на ЕС никак не могат да се договорят чии са македонците. Българските държавни ръководители през последните два дни не реагираха на изявлението на гръцкия президент Прокопис Павлопулос, че "Македония е гръцка", направено на честване във Воден, пише вестникът.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
08:55, 20.10.2016
Чете се за: 00:47 мин.
По света
македонски вестник крадем гърците крадат българската история

Изданието отбелязва, че мълчанието на официална София на серия изявления на гръцки държавни представители за "гръцкия характер на Македония", или че "кръстникът е избрал грешно име за Република Македония" е станало вече традиция. Подобно отношение е учудващо, защото в българските политически, научни и други кръгове има единно мнение, че населението, което живее в Егейска Македония, е с български етнически характер, както и населението в Република Македония, за което се изнася тезата "един български народ в две държави", коментира вестникът.

Време е за край на кризата, започваме заедно, цитира в. "Вечер" видеообръщение на лидера на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски, качено във Фейсбук. Трябва да имаме визия и отговор на предизвикателствата, да се учим от собствените си грешки, за да бъдем още по-добри, каза Груевски в обръщението си към гражданите. Той изтъкна, че партия ВМРО-ДПМНЕ започва интензивна работа и ще се постарае до всеки гражданин и всяко семейство да стигне нейното послание, че ще направи живота на хората по-добър и Македония по-просперираща.

В. "Утрински весник" съобщава, че снимките на избирателите, които ще бъдат включени в списъците за гласуване на парламентарните избори на 11 декември, ще представляват още един начин за проверка на достоверност на изборния процес. Тази практика се прилага за пръв път в Македония. Вестникът съобщава, че избирателните списъци ще бъдат публикувани за проверка от 28 октомври до 11 ноември, след което на 1 декември след евентуални корекции Държавната избирателна комисия трябва да ги утвърди и подпише.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Все повече млади лекари избират да работят в чужбина
Все повече млади лекари избират да работят в чужбина
Европейската централна банка ще запази статуквото, сочи анкета
Европейската централна банка ще запази статуквото, сочи анкета