НОВИНИ

Македонският президент разговаря с Ирина Бокова в Аман

Македонският президент Георге Иванов се срещна днес в Аман с генералния директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова и обсъди с нея настоящите и бъдещите дейности и проекти на Македония в сътрудничество с организацията.

bnt avatar logo
от БТА
18:30, 20.05.2017
Чете се за: 00:33 мин.
По света
македонският президент разговаря ирина бокова аман

Двамата събеседници потвърдиха отличното сътрудничество между Македония и ЮНЕСКО и изразиха готовност за разширяването му в посока осъществяване на проекти в областите на културата, образованието, науката, комуникациите, информацията, а така също и програми за младежта и гражданското общество, се посочва в прессъобщение на кабинета на Иванов.

Македонският президент изтъкна, че страната му отдава огромно значение на сътрудничеството с ЮНЕСКО и активно насърчава и участва в дейностите и инициативите на тази организация. "Напълно отдадени сме на усилията да защитим нашето огромно природно и културно наследство", изтъкна той, като изрази благодарност за подкрепата на ЮНЕСКО за Македония чрез проекти, реализирани чрез многостранно и пряко сътрудничество.

На срещата са били обсъдени и политическата обстановка в Македония, ролята на ЮНЕСКО по отношение на бежанската криза, както и най-новите развития и реформите в тази организация на ООН. Бокова е информирала президента на Македония за предизвикателствата, пред които ЮНЕСКО се изправя. Македонският президент днес е на работно посещение в Йордания за участие в Световния икономически форум за Близкия изток и Северна Африка.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ден на революцията в храненето
Ден на революцията в храненето
Волен Сидеров инспектира оградата на българо-турската граница
Волен Сидеров инспектира оградата на българо-турската граница