НОВИНИ

Македонският виртуоз Влатко Стефановски отново гостува в България

Виртуозният китарист Влатко Стефановски отново гостува у нас. Преди дни заедно с Биг бенда на БНР македонската легенда в музиката развълнува публиката със своята харизма и талант. Смесицата от балкански ритми, джаз и рок звучене доказа още веднъж, че музиката е жизнерадостна емоция, която разкрива различни светове и култури.

Цанка Николова
от Цанка Николова
09:04, 12.11.2017
Чете се за: 00:58 мин.
Още
Влатко Стефановски, китарист: На песните не им трябва път, те летят през границите и стават едно общо добро, едно обща култура, която се усеща навсякъде.

Култура, която Влатко Стефановски пренася през границите на държавите.

Влатко Стефановски, китарист: Успехът е релативна работа. Днес може да си популярен, утре малко по-малко, може би ви чакат "Оскар" и "Грами", но това не се знае никога. Трябва малко срека, да срещнете правилните хора, на правилното място и евентуално някоя врата да се отвори.

Влатко Стефановски започва кариерата си още през 70-те и вече има издадени повече от 10 албума. Само преди няколко дни излезе и първият му солов албум - Майчин език. С песните в него той създава един близък път до слушателя. Всяка нота и всеки акорд носят магията на тази култура. Влатко Стефановски е виртуоз, чиято музика те белязва дълбоко в душата.

Антони Дончев, диригент на Биг Бенда на БНР: Единствен, различен, самобитен и още едно бих добавил балкански. Най-важното - той е един изключителен музикант, а всеки един музикант е една Вселена. Тази Вселена, прибавена към нашите немалко вселени в нашия оркестър, прави една страхотна смесица.

Усетът към музиката и безупречната техника помагат на Влатко да събира далечни светове. Успеха си обаче дължи не само на таланта, даден му от Господ, но и на усилената работа през годините. Труд, който го прави различен и оригинален. Такъв е и съветът му към младите музиканти, които сега прохождат.

Влатко Стефановски, китарист: Да бъдат искрени и да вярват в себе си. Да не кризират лесно, да не се отказват лесно. Нека се опитат на всяка цена да изкарат това, което им е в главата и сърцето.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Терористите в Ирак са на ръба на пълно унищожение
Терористите в Ирак са на ръба на пълно унищожение
Държавата ще плаща на детегледачки с евросредства
Държавата ще плаща на детегледачки с евросредства