Македонското правителство ще разгледа днес споразумението за името на страната, което беше постигнато между премиерите на Македония и Гърция. Снощи около 2000 души протестираха в Скопие срещу промяна на името.

"Едно име имаме - Македония", скандираха протестиращите, които се бяха събрали пред парламента в Скопие. Те призоваха правителството да подаде ставка и се обявиха в подкрепа на македонския президент, който заяви, че ще блокира сделка с Атина.

Зарко Гроздановски, организатор на протеста: Македонският президент е категоричен, че бъдещото членство на страната му в ЕС и НАТО не е достатъчно извинение за подписването на споразумението.

Договорката между Зоран Заев и Алексис Ципрас продължава да предизвиква бурни реакции и в Гърция.

Днес в гръцкия парламент ще се проведе дебат за антикризисните реформи, за които настояват кредиторите. Опозиционната партия "Нова демокрация" обаче предупреди, че веднага след това ще внесе предложение за вот на недоверие срещу правителството, заради споразумението със Скопие. Гръцки медии съобщават за готвени в петък протести в Атина от противници на договорката между Алексис Ципрас и Зоран Заев.