Столичният кмет Йорданка Фандъкова разпореди да се премахне от площад "Гарибалди" в София водната стена, която беше критикувана в социалните мрежи. Вчера загражданията на площада, който е част от ремонта на улица "Граф Игнатиев" бяха свалени и столичани за първи път видяха стената от черни плочи.

София

© БГНЕС

Вчера загражданията на площада, който е част от ремонта на улица "Граф Игнатиев" бяха свалени и столичани за първи път видяха стената от черни плочи.

Кметът Фандъкова заяви пред журналисти, че решението да се демонтира водната стена е, е взето, тъй като тя е прекалено голяма за малък площад като "Гарибалди" и не се вписва в пространството.

От пресцентъра на общината уточниха за БГНЕС, че самата Фандъкова не е знаела за стената, както и че тя ще изглежда по този начин. Проектът е одобрен от жури и специалисти.

Идеята за водната стена е на проектанта Иво Панталеев, който не желае да се маха водната стена. Въпреки това до дни се очаква демонтажът ѝ да е факт.

При откриването на площада зам.-кметът по транспорта Дончо Барбалов коментира, че срокът не е най-важното нещо, а най-важното е обектът да бъде изпълнен качествено.

Веднага след махането на огражденията водната стена стана обект на критики в социалните мрежи. Съоръжението бе взето на подбив от столичани, които оприличиха стената на надгробен камък, гробище за животни и др.


Водна стена на улица "Граф Игнатиев" стана хит в социалните мрежи

Водна стена на улица "Граф Игнатиев" стана хит в социалните мрежи

Водната каскада се намира точно до мемориална плоча, посветена на българските учители, но няма нищо общо с нея, обясниха пред "По света и у нас" от КТ...