НОВИНИ

Махат водната стена от столичния площад "Гарибалди"

Столичният кмет Йорданка Фандъкова разпореди да се премахне от площад "Гарибалди" в София водната стена, която беше критикувана в социалните мрежи. Вчера загражданията на площада, който е част от ремонта на улица "Граф Игнатиев" бяха свалени и столичани за първи път видяха стената от черни плочи.

bnt avatar logo
от БГНЕС
14:46, 28.03.2019
Чете се за: 00:33 мин.
У нас
махат водната стена столичния площад гарибалди

Вчера загражданията на площада, който е част от ремонта на улица "Граф Игнатиев" бяха свалени и столичани за първи път видяха стената от черни плочи.

Кметът Фандъкова заяви пред журналисти, че решението да се демонтира водната стена е, е взето, тъй като тя е прекалено голяма за малък площад като "Гарибалди" и не се вписва в пространството.

От пресцентъра на общината уточниха за БГНЕС, че самата Фандъкова не е знаела за стената, както и че тя ще изглежда по този начин. Проектът е одобрен от жури и специалисти.

Идеята за водната стена е на проектанта Иво Панталеев, който не желае да се маха водната стена. Въпреки това до дни се очаква демонтажът ѝ да е факт.

При откриването на площада зам.-кметът по транспорта Дончо Барбалов коментира, че срокът не е най-важното нещо, а най-важното е обектът да бъде изпълнен качествено.

Веднага след махането на огражденията водната стена стана обект на критики в социалните мрежи. Съоръжението бе взето на подбив от столичани, които оприличиха стената на надгробен камък, гробище за животни и др.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Хакерска атака е причина за проблемите с Бизнес статистика на НСИ
Хакерска атака е причина за проблемите с "Бизнес статистика" на НСИ
Две нови защитени зони по Натура 2000 обявени в Рила
Две нови защитени зони по "Натура 2000" обявени в Рила