Френският президент Еманюел Макрон настоя сигурността на европейския континент да не зависи от САЩ и подчерта, че това е отговорност на Европа. В реч за дипломатическите си приоритети, Еманюел Макрон обяви, че в следващите месеци ще представи проект за укрепване на европейската сигурност. По думите на френския президент - "партньорът, с който Европа изгради новия следвоенен ред, изглежда, обръща гръб на тази обща история".

Еманюел Макрон, президент на Франция: Заплахата за нашето общо добруване е кризата на мултилатерализма. Мултилатерализмът се намира в голяма криза, която поразява нашите дипломатически отношения, преди всичко заради американската политика. Съмнения по отношение на НАТО, агресивна и едностранна търговска политика, водеща до истинска търговска война с Китай, Европа и други, изтеглянето от Парижкото споразумение за климата, изтеглянето от Иранското ядрено споразумение - това са само някои примери.
Макрон представя проектите си за по-интегрирана Европа

Макрон представя проектите си за по-интегрирана Европа

Френският президент Еманюел Макрон ще произнесе реч на годишната конференция на посланиците в Париж. Очаква се на нея за пореден път да представи част...