НОВИНИ

​Макрон обеща да продължи своите реформи през 2019 г.

Френският президент Еманюел Макрон обеща да продължи със своята програма за реформи през 2019 г. въпреки протестите на "жълтите жилетки", отправили предизвикателство към неговото правителство, предаде Ройтерс.

bnt avatar logo
от БТА
09:31, 01.01.2019
Чете се за: 00:36 мин.
По света
​макрон обеща продължи своите реформи 2019

Макрон каза в новогодишното си послание по телевизията, че обещаните реформи в областта на помощите за безработица, държавната служба и пенсиите ще бъдат предприети тази година. Той призова избирателите да се изправят пред икономическите реалности, потвърждаващи наскоро извършените реформи на трудовите правила и други промени, които предстоят.

"През последните години ние се занимавахме с крещящо отричане на реалността", заяви Макрон. "Не можем да работим по-малко, да печелим повече, да намаляваме данъците и да увеличаваме разходите", каза той. В новогодишното си обръщение Макрон призова французите за търпение и разбиране, отбелязва ДПА.

Признавайки, че резултатите от реформите може би няма да се усетят веднага, президентът каза, че споделя нетърпението на Франция, но че това не е причина да се откаже от промените. "Ние не сме се отказали - нашата страна иска да изгради по-добро бъдеще", заяви той.

"Това е урокът от 2018 г.", добави Макрон, засягайки темата за протестите на "жълтите жилетки", без да ги споменава пряко. Той призова французите да запазят своята вяра и надежда - "надежда в нас като народ, в нашето общо бъдеще, в нашата европейска мечта".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
НА ЖИВО по БНТ: Новогодишният концерт на Виенската филхармония
НА ЖИВО по БНТ: Новогодишният концерт на Виенската филхармония
​Румъния поема председателството на Съвета на ЕС
​Румъния поема председателството на Съвета на ЕС