Френският президент Еманюел Макрон отхвърли твърденията, че страда от изтощение и поздрави минувачи в нормандския пристанищен град Онфльор, където е на необичайна четиридневна почивка преди натоварена седмица церемонии за 100-годишнината от края на Първата световна война.

© БТА

40-годишният президент, който спазва интензивен график на работа и пътувания откакто пое длъжността миналата година, предизвика спекулации, когато разчисти програмата си и взе почивка в периода на празника Вси светии.

"Всичко е наред, не се безпокойте", отвърна Макрон на въпрос дали е уморен. "Да не би да изглеждам така? Не се тревожете", добави той.

В първата година от мандата си Макрон е посетил 27 страни и е прекарал 68 дни извън Франция, с 10 повече от предшественика си Франсоа Оланд и с 14 повече от Никола Саркози.

Негови сътрудници и министри казват, че не е необичайно да получават есемеси от бившия инвестиционен банкер в 3 ч. сутринта. Макрон често е засичан онлайн в междуплатформения месинджър Телеграм в малките часове.