НОВИНИ

Макрон залага на неизвестни лица на парламентарните избори

Математик, бикоборец, съветник на президента Оланд. Това са някои от кандидат-депутатите от движението на новоизбрания държавен глава на Франция. Изборите ще се проведат на 11 и 18 юни. А амбицията на движението "Напред" е да спечели най-много гласове.

Биляна Бонева
от Биляна Бонева
10:47, 12.05.2017
Чете се за: 00:29 мин.
По света

Смесица от неизвестни хора, знаменитости и политици. Това са кандидат-депутатите на движението на Макрон. Засега са обявени 428 имена. Сред тях 93 процента са с постоянна работа, 4 процента са пенсионери, 2 - са безработни. Има и 1 процент студенти. Средната възраст на кандидатите е 46 години, като най-младият е 24-годишен, а най-възрастният - 72 - годишен.

Спекулациите от последните дни, че бившият премиер Манюел Валс също ще е част от движението Напред, не са оказаха верни. Името му не фигурира в списъка.

В списъка, обаче, са други знаменитости като Седрик Вилани - ексцентричният гений, за когото казват, че прави математиката приятна. Носител е на много престижни награди, а целта му е да докаже, че математиката не е само изчисления, а е разбиране за света, в който живеем.

За място в парламента ще се бори Мари Сара - жената-бикоборец. В списъка на движението е и Гаспар Ганцер - съветникът на президента Оланд

Очаква се всички кандидати от движение Напред да са 577.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​САЩ продават на ОАЕ ракети Пейтриът за 2 милиарда долара​
​САЩ продават на ОАЕ ракети "Пейтриът" за 2 милиарда долара​
Фронтменът на Аеросмит Стивън Тайлър стана дядо за четвърти път
Фронтменът на "Аеросмит" Стивън Тайлър стана дядо за четвърти път