НОВИНИ

Максим Минчев оглави Световния съвет на информационни агенции

Петият Световен конгрес на информационните агенции (News Agencies World Congress - NAWC), който събра в столицата на Азербайджан Баку лидерите на около 100 новинарски агенции от 5 континента, днес избра генералния директор на Българската телеграфна агенция (БТА) Максим Минчев за генерален секретар на Световния съвет на информационните агенции.

bnt avatar logo
от БТА
17:22, 17.11.2016
Чете се за: 00:28 мин.
У нас

Минчев наследява досегашния генерален секретар Уфе Соренсен от информационната агенция на Дания, който заемаше този пост 13 години. Президент на Световния съвет на информационните агенции е директорът на британската осведомителна агенция "Прес асосиейшън" Клайв Маршал.

Това е третото голямо признание за Максим Минчев през тази година: в началото на септември той бе избран за президент на Асоциацията на информационните агенции от Балканите и Югоизточна Европа и на Асоциацията на информационните агенции от Черноморския регион.

"Това всъщност е признание за Българската телеграфна агенция, която е една от най-старите информационни агенции в света и участва във всички международни медийни структури" - каза генералният директор на БТА Максим Минчев.

Петият Световен конгрес на информационните агенции е взел и решение да проведе следващия си Шести конгрес в България. Той ще се състои през 2019 г.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Леонардо ди Каприо обядва с шотландски бездомници
Леонардо ди Каприо обядва с шотландски бездомници
Пореден протест срещу мигрантите в неделя
Пореден протест срещу мигрантите в неделя