Успех бележи малка закусвалня в Благоевград, която работи само с български продукти. Собствениците ѝ са категорични, че работата с произведени у нас яйца, сирене и брашно им носи печалби, защото клиентите предпочитат родните продукти.

Благоевград

Баничките, миленките, кифлите и всичко останало в закусвалнята на Миглена Десподова се правят изцяло от български продукти. Преди години жената опитала да приготвя закуски с вносни продукти. С купеното немско масло обаче вкусна българска баничка не се получила.

Миглена Десподова, собственик на закусвалнята: "Не се доближава до нашите вкусове."

Сега приготвянето на закуските започва с качествено българско брашно. Сиренето, яйцата, маслото – всичко се купува от български производители..

Миглена Десподова, собственик на закусвалнята: "Рецепти много, но има значение как се направи."

Въпросът с персонала е сложен, защото хора, които наистина да могат да правят банички се срещат рядко.

Миглена Десподова, собственик на закусвалнята: "След 5-6 години този занаят кадри няма да има."

Нина Миланова, работник в закусвалнята: "Опитах за 10 дни и ми хареса защото е по-добре от шивалня."

Иначе бизнесът със закусвални собственикът Миглена Десподова казва, че е добър, защото хората от закуската си не се лишават.