НОВИНИ

Малки фирми в Благоевград отчитат по-добра бизнес среда през изминалата година

Бизнес климатът за малките фирми през изминалата 2017-а година е бил по-добър в сравнение с миналата година. Това показва анализ на Българската стопанска камера. Повече работа и повече приходи отчитат собственици на малки фирми в Благоевград, които имат дейност в сферата на услугите.

БНТ2-Благоевград
от БНТ2-Благоевград Елена Чимева
20:10, 18.12.2017
Чете се за: 00:47 мин.
У нас

Юлия Смилкова отваря малко модно ателие в Благоевград преди 5 години. В началото бизнесът вървял трудно, а дрехите шиели тя и още една жена. От това лято обаче решила да разкрие още едно работно място, защото хората започнали все повече да си шият дрехи по поръчка, както и да си правят поправки на вече закупените. Пресмята, че тази година в сравнение с миналата не само работата, но и печалбите са се увеличили двойно.

Юлия Смилкова, собственик на модно ателие: "Тази година определно доста по-успешна може би с пускането на нови неща, които правим още повече популярност, която набираме и съответно доволните клиенти, освен че работата много нараства. "

Според анализа на експертите най-голям глад за работна ръка през изминалата година отчитат предприятията в сферата на услугите какъвто е и бизнесът на Юлия Смилкова.

Юлия Смилкова: "Работна ръка много трудно се намира, защото може би по-голяма част от хората предпочитат да помързелуват общо взето, а качествените хора предпочитат да бягат в чужбина, така че много трудно се намира, но общо взето намира се."

Трудовите възнаграждения на работниците в това модно ателие са между 450 и 500 лева на месец. Заради по-големите печалби през изминалата година собственичката Юлия Смилкова обмисля увеличаване на заплатите, защото работа има, а това според нея означава, че услугите, които предлагат са качествени.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Състоянието на предприятията у нас е стабилно, но със слаб растеж
Състоянието на предприятията у нас е стабилно, но със слаб растеж
Минали ли са курс за управление машинистите на влака от Хитрино?
Минали ли са курс за управление машинистите на влака от Хитрино?