Малки и средни търговци на горива протестираха в столицата. Стотици цистерни преминаха по Околовръстния път на София. Стотици цистерни преминаха по Околовръстния път на София.

Причината - проектозаконът за търговията с горива, който беше приет на първо четене. Протестиращите стигнаха до Народното събрание, където поискаха среща с властта. Шествието премина по Околовръстния път и Северната скоростна тангента.

Протестиращите слязоха от цистерните и пристигнаха с автобуси пред Народното събрание. Сред тях беше и Калин Йовчев, собственик на три малки бензиностанции. По думите му банковите гаранции и уставния капитал, който предвижда законопроекта са непосилни.

Калин Йовчев, собственик на бензиностанции: Такива страшни изисквания три милиона уставен капитал и половин милион банкова гаранция, е непосилно за много от нас. Законът е подчертано лобистки, направен изцяло за търговците на едро.
Малки и средни търговци на горива излязоха на протест

Малки и средни търговци на горива излязоха на протест

Малки и средни търговци на горива се събраха на протест. Причина за недоволството им е проектозаконът за търговията с горива, който беше приет на първ...

От бранша прогнозираха масови фалити и увеличение на цените на горивата.

Ангел Даскалов, Национално сдружение на търговците и превозвачите на горива: Българският търговец на горива ще бъде елиминиран от пазара. Това е целта на този закон за нас.

След като никой от народните представители не пожела да се срещне с протестиращите, търговците заявиха, че утре ще отидат под прозорците на Министерския съвет.