Една детска мечта се сбъдна! Малките репортери на БНТ - 10-годишната Ирина и 12-годишните Ина и Светльо се срещнаха с белобрадия старец в Лапландия. С тях беше и българският представител на "Детската Евровизия" Лидия Ганева. Освен, че му зададоха куп въпроси, малките журналисти му донесоха писма от български деца, пяха и танцуваха с него, получиха автографи и си направиха селфи, или както Дядо Коледа го нарече "елфи".

Всичко за приключенията на малките репортери в Лапландия, може да видите в специалния филм, който БНТ ще излъчи на Коледа, 25-и декември, след обедните новини "По света и у нас".

Какво дете е бил Дядо Коледа? Какво обича да прави през лятото? Къде е баба Коледа? Къде е Рудолф и защо носът му е червен?.... Това са само част от въпросите, на които малките репортери на БНТ и Лидия получиха отговор. Дядо Коледа беше така добър да се съгласи за интервю, но срещата им не приключи само с края на въпросите.

Лидия му подари песента си "Вълшебен ден", а после изпя "Jingle Bells Rock", докато всички останали танцуваха. Дядо Коледа каза, че елфите го спирали да пее, но въпреки това изтананика нещо.

Проговори ли белобрадият старец на български и какъв подарък получи той от нашите деца, както и всичко за пътешествието на малките репортери в Лапландия... ще можете да разберете от документалния филм „Вълшебен ден: Малките репортери при Дядо Коледа в Лапландия“, който ще се излъчи на 25 декември след обедната емисия „По света и у нас“ по БНТ1!

С(елфи) за спомен с Дядо Коледа

Автограф специално за БНТ от белобрадия старец

Тук Дядо Коледа събира всички писма на децата от България, за да може да ги прочете по-късно и да им отговори