Самият Дядо Коледа е специален гост в специалната празнична програма, която БНТ подготвя за празниците през декември. Тази сутрин малките репортери на БНТ, заедно с българският представител в Детската Евровизия тази година - Лидия Ганева, отпътуваха към Лапландия за да се срещнат с белобрадия, неостаряващ старец.

Голямото приключение за малките репортери на БНТ започна! Всеки от тях е оставил достатъчно празно място в куфара си... Дядо Коледа си знае защо. Най-добрия старец на света прие поканата за интервю, която му отправиха най-младите журналисти на обществената телевизия. Към тях се присъедини и българският представител в Детската Евровизия тази година Лидия Ганева. Тя ще отнесе своята песен "Вълшебен ден" в Лапландия и, ако е вярна информацията, че Дядо Коледа също обича да пее, не е изключено зрителите на БНТ да станат свидетели на необичаен дует.

Лидия Ганева: "Обичам да пея, но сега ще задавам въпроси"

Малките ни големи любопитковци вече са нетърпеливи лично да надникнат в работилницата за подаръци, да разговарят с елфите и да проверят дали всички деца по света ще бъдат зарадвани навреме.

След завръщането си в България малките репортери ще създадат специален филм за вълшебния свят в Лапландия. Той ще бъде излъчен на Коледа (25 декември), веднага след обедната емисия "По света и у нас". С малчуганите заминава и водещата на неделната обедна емисия Геновева Радева, репортерът отдаден на рубриката Диана Тодорова и оператора Недялко Данов.

Интересно е и как ще върнат малките ни приятели дали отново със самолет или направо с елените на Дядо Коледа?