НОВИНИ

Десетгодишно дете засне малко мече на детска площадка в Сопот

Съоръжението се намира в близост до планината над жилищен комплекс в града. Животното, което по-късно само успяло да излезе от ограденото място, е заснето от десетгодишно момче.

bnt avatar logo
от Станислава Цветанова
19:17, 14.07.2017
Чете се за: 00:39 мин.
Още

Първа видяла мечето Надя Маринкина, която била в гаража си. Разбрала, че нещо става, защото кучетата на съседите лаели много.

Надя Маринкина: То мина точно от тук по пътечката меченцето, излязох да видя какво става, меченцето точно беше се изправило на двете си лапички, малкият ми син беше вътре и аз веднага се развиках, защото вече след това се уплаших.

10-годишният Алекс успял да заснеме мечето на детската площадка. По това време в нея не е имало деца. Той споделя, че се уплашил, защото помислил, че майката на мечето ще дойде след него.

Каля Георгиева: Но като си помисли човек че, ако мама беше някъде наблизо никой не може да се спаси, нито ние, нито деца, а тук се събират много деца.

Сигнал за мечето бил подаден и на телефон 112. От там първоначално не повярвали. След час обаче върнали обаждане от общината.

Надя Маринкина: От кметството човека, аз не знам името... Казал „пуснете го аз какво да го правя това мече“ и ние останахме страшно разочаровани.

Директорът на Държавното горско стопанство в Карлово уточни, че не са били уведомени от администрацията, за да бъдат взети съответните мерки.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Напрежение във фургонното селище в кв. Аспарухово, Варна
Напрежение във фургонното селище в кв. Аспарухово, Варна
Красимир Велчев: Няма място за притеснения относно европредседателството
Красимир Велчев: Няма място за притеснения относно европредседателството