НОВИНИ

Малко момиченце получи 200 000 картички за Коледа след трогателен призив

Остават броени дни до Коледа. А обикновено празника свързваме с чудесата, които се случват. Поредното доказателство за това е историята на 8-годишно момиче от Съединените щати, което получи стотици хиляди коледни картички след трогателно желание. Преживяла пожар, в който загива семейството й, Сапфаър Тери се превърна в интернет сензация.

bnt avatar logo
от БНТ
09:21, 15.12.2015
Чете се за: 00:42 мин.
По света

Преди две години неизвестен извършител подпалва дома на семейство Тери в малкото градче Ротердам в щата Ню Йорк. Пожарът се случва късно през нощта и жителите на двуетажния дом не успяват да реагират навреме. Единствено малката Сапфайър се спасява от огнения ад, в който губи баща си и тримата си по-малки братя и сестри.

След трагедията 75% от тялото на малката е обгорено, като повечето изгаряния са от втора и трета степен. Сапфайър преминава през 50 операции през тези две години. Сега тя живее в Скенектади, щата Ню Йорк при леля си, която е единственият й жив роднина.


;

Преди две седмици 8-годишното момиченце помолило за малка елха и си пожелало да я украси с коледни картички. След като леля й публикува историята на Сапфайър и нейното коледно желание в социалната мрежа "Фейсбук", започват да пристигат картички и колети.

Джон Райли, пощенски разносвач: "Никога не съм виждал такова нещо през всичките си години в пощите".

До момента в дома на Сапфайър са пристигнали повече от 200 хиляди картички и 4 хиляди пакета с подаръци от цял свят и пороят продължава. Сред тях има такива, изпратени от известни личности и дори политически лидери.

Сапфайър Тери: "Благодаря ви, че направихте моята Коледа толкова специална!"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ново мобилно приложение може да ни спаси в планината
Ново мобилно приложение може да ни спаси в планината
Даниел Вълчев не вижда сериозни основания за разпадане на Реформаторския блок
Даниел Вълчев не вижда сериозни основания за разпадане на Реформаторския блок