НОВИНИ

Лондон с план как европейските директиви да бъдат заменени с британски

Ден след като британският премиер Тереза Мей обяви началото на Брекзит, правителството в Лондон ще представи план как европейските директиви да бъдат заменени с британски. Британският вътрешен министър съобщи, че след Брекзит Великобритания може да напусне Европейската полицейска служба Европол.

Биляна Бонева
от Биляна Бонева
11:27, 30.03.2017
Чете се за: 00:44 мин.
По света
Жан-Клод Юнкер, председател на Европейската комисия: Що се отнася до гражданството, всичко зависи от преговорите. Ние искаме да предложим подходящ отговор за европейските граждани, които живеят във Великобритания и за британците, които са в европейски държави. Единственият проблем е, че когато британците гласуваха на референдума, не ги беше грижа.


Тереза Мей, министър-председател на Великобритания:
Това, което и двете страни търсим е всеобхватно споразумение за свободна търговия, което ще даде възможност свободно да търгуваме с Европейския общ пазар. Взаимоотношенията вече ще са други, но според мен ще има същата полза като свободния достъп.
;

ПРАЗНУВАЩИ И ПРОТЕСТИРАЩИ ЗАРАДИ БРЕКЗИТ

Празнуващи и протестиращи. Докато едни британци ликуваха, че започва разделята на Великобритания с Европейския съюз, други - недоволстваха.

Наздравици и възгласи "Сбогом на единния пазар", се чуваха в лагера на поддръжниците на Брекзит.

Андрю Росиндел, депутат от Консервативната партия: Тази промяна ще превърне страната в независима нация, свободен народ, горда Великобритания.

"Защо, защо, Тереза?" - питаха противниците на напускането на Великобритания на Евросъюза.

- Каква е целта на Брекзит - те искат да върнат времето назад? Да се върнем 60 години назад, преди глобализацията.

Предстоящото отделяне накара много ирландци да излязат на протест. Притесненията им са, че след Брекзит между Великобритания и Ирландия ще бъде издигната граница и ще бъде въведен митнически контрол.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Шест души уволнени от посолството на САЩ в Кабул заради наркотици
Шест души уволнени от посолството на САЩ в Кабул заради наркотици
Спри детето запази за пета поредна година
"Спри детето запази" за пета поредна година