Малтийският орден Св. Йоан за България дари линейка на болница "Пирогов". Изпълнителният директор на болницата - професор Асен Балтов, получи ключовете за автомобила и официалното свидетелство за даренията.

Благодарение на линейката специалисти от лечебното заведение ще могат да стигат за по-кратко време до болницата, когато се налага да бъдат извършвани спешни операции. Това е първата инициатива между двете организации след сключен помежду им меморандум за съвместно сътрудничество.

Иван Ганчев - Велик приор на Суверенен орден на Св.Йоан от Йерусалим: Следващата ни стъпка ще бъде обмен на медицински кадри, по-специално лекари. Лекари, които от болница "Пирогов" да отидат в Италия, да обменят опит със своите колеги там, да научат нови технологии. На реципрочен принцип - италиански лекари, които подкрепяни от нашия орден, ще дойдат тук.
проф. д-р Асен Балтов - Изпълнителен директор на УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов": Тази линейка е по-различна, тъй като тя позволява много бързо придвижване. Това ще бъде възможността ни за бърза реакция. Така че в рамките на 20 минути да се отиде до централния кръвен център, да се вземат кръвни продукти и след това да бъдат върнати обратно.