НОВИНИ

Манчестър се готви за благотворителния концерт на Ариана Гранде

Полицията в Манчестър съобщи, че миналата нощ е арестувала още един заподозрян във връзка с атентата от 22 май в края на концерт на Ариана Гранде. Властите предприемат извънредни мерки за сигурност във връзка с утрешния благотворителен концерт на американската певица в памет на жертвите на терористичния акт. Концертът "Цялата ни любов е за Манчестър" на стадион "Олд Трафорд" започва в 21.00 ч. и ще бъде излъчен пряко по БНТ1.

Фани Аронова
от Фани Аронова
19:18, 03.06.2017
Чете се за: 00:44 мин.
По света

Докато на стадиона тече подготовка за утрешния ѝ концерт Ариана Гранде изненада приятно пострадали при атентата нейни почитатели, които се лекуват в Кралската детска болница в Манчестър.

Посещението развълнува и родителите. Бащата на 8-годишната Лили Харисън каза, че е безкрайно благодарен, защото не е виждал дъщеря си по-щастлива.

Адам Харисън, баща на Лили Харисън: Мислех, че ще се държи така, сякаш е репетирала, или ще е фалшива, но тя беше удивителна. Нямаше ограничения за времето, нямаше "не ме пипайте". Бях смаян. Всички вече сме нейни почитатели за цял живот.

Запазени са 14 200 безплатни билета за присъствалите на фаталния концерт на 22 май, когато атентаторът самоубиец погуби 22 души. Кандидатите обаче са с над 10 000 в повече и организаторите съобщиха, че правят всичко, за да не станат злоупотреби. В тричасовия спектакъл на стадион "Олд Трафорд" ще участват също Джъстин Бийбър, Кейти Пери, Фарел Уилямс и групите "Колдплей" и "Тейк Дет".

В изявление след атентата Ариана Гранде каза: "Няма да позволим това да ни раздели. Няма да позволим на омразата да надделее. Трябва да отговорим на това насилие, като се сближим, като си помагаме, като обичаме повече, пеем по-силно и живеем по-благородно, отколкото досега". Приходите от концерта отиват във фонд за пострадалите и семействата на жертвите, учреден от градските власти и британския Червен кръст.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Защитено географско означение ще опазва садовските фъстъци
Защитено географско означение ще опазва садовските фъстъци
Благотворителна инициатива за профилактика на детски очни болести
Благотворителна инициатива за профилактика на детски очни болести