НОВИНИ

Манфред Вебер изключи избори за Европарламент във Великобритания

Водещият кандидат на Европейската народна партия за следващ председател на Европейската комисия Манфред Вебер изключи категорично във Великобритания да се проведат избори за Европейски парламент, дори ако Брекзит бъде отложен.

bnt avatar logo
от БГНЕС
22:15, 07.03.2019
Чете се за: 00:37 мин.
По света
манфред вебер изключи избори европарламент великобритания
Манфред Вебер: Когато една страна напуска Европейския съюз,такава е волята на британците, тогава те не могат да имат думата в бъдещото развитие на този континент. Съжалявам. И затова участието на Великобритания в европейските избори за мен е немислимо. Немислимо.

Кандидатът на ЕНП подчерта, че е против удължаване на срока за напускане на Великобритания, защото това ще разстрои изборите за Европейски парламент, които са насрочени за 23-26 май.

Според него проблемът с Брекзит не е времето, а " реалното и ясно разбиране от нашите британски приятели на това, което искат да имат като алтернатива на членството в Европейския съюз."

Обединеното кралство ще напусне ЕС в полунощ на 29 март, освен ако британското правителство не поиска удължаване, което трябва да бъде одобрено с единодушие от страните членки.

Британският главен прокурор заяви в четвъртък, че преговорите между британските и европейските служители, целящи прекъсване на застоя около Брекзит, "почти сигурно" ще продължат през уикенда. За вторник в Лондон се предвижда решаващо парламентарно гласуване.

Ако британският премиер Тереза Мей загуби гласуването във вторник, депутатите ще гласуват в сряда дали да продължат без сделка.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Германия рискува загуби за оръжейната си индустрия заради едностранно ембарго
Германия рискува загуби за оръжейната си индустрия заради едностранно ембарго
Астрономи претеглиха масата на Млечния път
Астрономи "претеглиха" масата на Млечния път