НОВИНИ

Маноил Манев: Със захаросани приказки проблемите в МВР не се решават

На работещите в МВР трябва да им се казват само истини и само реални неща, заяви в "Още от деня" депутатът от ГЕРБ Маноил Манев.

маноил манев захаросани приказки проблемите мвр решават
bnt avatar logo
от БНТ
19:18, 30.06.2017
Чете се за: 00:33 мин.
По света
Маноил Манев, депутат от ГЕРБ: Правим всичко възможно, за да имаме постоянен диалог и контакт с полицаите и да разговаряме за реални неща. Няма как да говорим с полицаите със захарасони приказки, с такива проблемите в МВР не се решават.

По думите на Манев, реалните неща са следните: не може да им се вменява, че исканията им не могат и няма да бъдат изпълнени. Според него гласуваните днес промени, свързани с униформеното облекло на полицаите, поправя една несправедливост, трупана в годините, която от МВР са искали и вече е факт.

На държавните служителите, които не са получили служебно облекло, ще се изплаща левовата равностойност, пропорционално на отработените месеци на длъжност за държавен служител, носещ униформа през календарната година.

Около 30 млн. лева са осигурени от финансовото министерство за тази цел, уточни Манев. Той отбеляза, че работната среда на полицаите трябва да се поправи и че се търсят вътрешни резерви на МВР за увеличаване на сумите за извънреден труд. Министерството на вътрешните работи изпитва недостиг от близо 150 млн. лв., допълни още Манев.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Таван на ново жилище в София се срути върху спалня
Таван на ново жилище в София се срути върху спалня
Обединените патриоти и ДПС си размениха остри реплики по темата Асеновград
Обединените патриоти и ДПС си размениха остри реплики по темата Асеновград