На работещите в МВР трябва да им се казват само истини и само реални неща, заяви в "Още от деня" депутатът от ГЕРБ Маноил Манев.

Маноил Манев, депутат от ГЕРБ: Правим всичко възможно, за да имаме постоянен диалог и контакт с полицаите и да разговаряме за реални неща. Няма как да говорим с полицаите със захарасони приказки, с такива проблемите в МВР не се решават.

По думите на Манев, реалните неща са следните: не може да им се вменява, че исканията им не могат и няма да бъдат изпълнени. Според него гласуваните днес промени, свързани с униформеното облекло на полицаите, поправя една несправедливост, трупана в годините, която от МВР са искали и вече е факт.

На държавните служителите, които не са получили служебно облекло, ще се изплаща левовата равностойност, пропорционално на отработените месеци на длъжност за държавен служител, носещ униформа през календарната година.

Около 30 млн. лева са осигурени от финансовото министерство за тази цел, уточни Манев. Той отбеляза, че работната среда на полицаите трябва да се поправи и че се търсят вътрешни резерви на МВР за увеличаване на сумите за извънреден труд. Министерството на вътрешните работи изпитва недостиг от близо 150 млн. лв., допълни още Манев.