Различните работодателски организации, тъй като те представляват различни сектори от бизнеса, направиха различни прогнози. Тези, които представляват най-едрия бизнес казаха, че според тях, в техните предприятия, може да се получи това, за което вие говорите, докато другите, които представляват по-малки предприятия бяха по-скептични в оценките си. Това коментира в "Още от деня" Димитър Манолов, президент на КТ "Подкрепа", след провела се среща между бизнес организациите и синдикатите по покана на премиера Бойко Борисов. Така или иначе общата оценка беше, че във всеки случай ще бъде надхвърлен ръста на инфлацията и на производителността на труда в заплащанията, уточни Манолов.

Димитър Манолов: Прогнозата като цяло на база на нещата, които се случват преди и това, което и ние очаквахме е, че във всеки случай, вероятно увеличението на доходите в реалния сектор за следващата година ще бъде около 10-те процента, малко над, малко под, в зависимост от големината на предприятието.
Заплатите в частния сектор ще растат с между 7 и 15% догодина

Заплатите в частния сектор ще растат с между 7 и 15% догодина

Заплатите в частният сектор догодина ще растат с между 7% и 15%. Около това се обединиха бизнес организациите и синдикатите на среща по покана на прем...