Мая Манолова отчете свършеното за три години като омбудсман. 1 400 работника са получили бавени заплати на обща стойност близо 3 милиона лева. Екипът на омбудсмана е разгледал 75 000 сигнала от граждани, най-често свързани с потребителски и социални права или с чистотата на околната среда.

Омбудсманът ще настоява да отпадне доходния критерий за финансова помощ за децата, загубили родител. Тя припомни, че в предложените от нея текстове не е имало праг на доходите.

Мая Манолова, омбудсман на Република България: Битката продължава, ще настоявам за допълнителни предложения между първо и второ четене. Ще напишем такива. Ще настояваме пред парламентарните групи да ги внесат, тъй като нашият проект, който внесохме през месец март, така и не беше припознат от нито една парламентарна група.

Като успехи Манолова отчете изплащането на дълго бавени възнаграждения, кампанията срещу двойния стандарт при храните и промяната в Кодекса за социално осигуряване, която позволила пенсионирането на 550 миньори.

Законът за фалит на физическите лица и ограничаването на правомощията на колекторските фирми се оказали по-трудни задачи от очакваното и работата по тях продължава.

Омбудсманът настоява да отпадне доходния критерий за финансова помощ за сираци

Омбудсманът настоява да отпадне доходния критерий за финансова помощ за сираци

Омбудсманът Мая Манолова ще настоява да отпадне доходният критерий за финансова помощ за децата, загубили родител. Тя припомни, че в предложените от н...

Високият си рейтинг Манолова коментира с думите, че обича работата си като омбудсман и се надява да не й пречат.

Мая Манолова, омбудсман на Република България:Бих искала да съм плашило само за лошата администрация - за тези, които не искат да си вършат работата и се гаврят с гражданите, нямам против да съм плашило за подобна администрация.

Омбудсманът изтъкна, че въпреки че е осъдила "Топлофикация" на три инстанции, все още не е получила информация от дружеството за парите, събрани от юрисконсултски възнаграждения.