НОВИНИ

Манолова отчете изплатени заплати за 3 млн. лв. след три години като омбудсман

Мая Манолова отчете свършеното за три години като омбудсман. 1 400 работника са получили бавени заплати на обща стойност близо 3 милиона лева. Екипът на омбудсмана е разгледал 75 000 сигнала от граждани, най-често свързани с потребителски и социални права или с чистотата на околната среда.

Диана Тодорова
от Диана Тодорова
19:37, 02.08.2018
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

Омбудсманът ще настоява да отпадне доходния критерий за финансова помощ за децата, загубили родител. Тя припомни, че в предложените от нея текстове не е имало праг на доходите.

Мая Манолова, омбудсман на Република България: Битката продължава, ще настоявам за допълнителни предложения между първо и второ четене. Ще напишем такива. Ще настояваме пред парламентарните групи да ги внесат, тъй като нашият проект, който внесохме през месец март, така и не беше припознат от нито една парламентарна група.

Като успехи Манолова отчете изплащането на дълго бавени възнаграждения, кампанията срещу двойния стандарт при храните и промяната в Кодекса за социално осигуряване, която позволила пенсионирането на 550 миньори.

Законът за фалит на физическите лица и ограничаването на правомощията на колекторските фирми се оказали по-трудни задачи от очакваното и работата по тях продължава.

;

Високият си рейтинг Манолова коментира с думите, че обича работата си като омбудсман и се надява да не й пречат.

Мая Манолова, омбудсман на Република България:Бих искала да съм плашило само за лошата администрация - за тези, които не искат да си вършат работата и се гаврят с гражданите, нямам против да съм плашило за подобна администрация.

Омбудсманът изтъкна, че въпреки че е осъдила "Топлофикация" на три инстанции, все още не е получила информация от дружеството за парите, събрани от юрисконсултски възнаграждения.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Роми от цялата страна почетоха паметта на жертвите на Холокоста
Роми от цялата страна почетоха паметта на жертвите на Холокоста
Евростат: Безработицата през юни в България е намаляла до 4,8%
Евростат: Безработицата през юни в България е намаляла до 4,8%